Trenutno so vsa mesta za zakup jajc pašne reje zasedena. Vabiva vas, da vseeno oddate naročilnico. Če se sprosti mesto, vas bova kontaktirala.

Naročilnica za domača jajca  Nekaj najpogostejših vprašanj

  Če vas zanima še kaj v zvezi z naročilom, nam lahko pišete in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

  V obrazcu označite količino jajc in obdobje zakupa, na podlagi česar vam pripraviva predračun, ki ga poravnate vnaprej. Na ta način se izognemo vračanju drobiža na prevzemih, hkrati pa s tem tudi lažje računamo na porabo (tako midva kot vi). Pašna jajca dostavljava tedensko, po dogovoru lahko tudi na 14 dni. Dostave potekajo ob četrtkih – dopoldne za prevzeme v Slaščičarni in pekarni Klemen (Gmajna 10, Trzin), popoldne med 16. in 17.30 v Trnovem, ob 18.00 pa v Trebnjem.

  Naših izdelkov zaradi zagotavljanja hladne verige ne pošiljamo po pošti. Jajca pašne reje so brez predhodnega naročila v omejenih količinah na voljo v trgovini na Ekološki kmetiji Kukenberger, po predhodnem dogovoru pa jih lahko prevzamete tudi na naši kmetiji.

  Na naši kmetiji sledimo naravnim vzorcem, zato naše ovce kotijo šele po 1.maju, ko so vremenske razmere bolj primerne za kotitve na pašnikih, v izobilju pa je tudi paše. Jagnjetina je zato na voljo le jeseni. Z naročilom vas vpiševa na rezervacijsko ali čakalno listo. Ko jagenjčki dosežejo primerno velikost, vas pokličeva in se dogovorimo za dostavo. 

  Meso je očiščeno, ohlajeno in starano od 2-5 dni (trup visi v hladilnici, kjer popustijo mišične vezi, zaradi česar je meso še mehkejše). Vedno je na voljo tudi drobovina, dobite jo po dogovoru ob naročilu – ob oddaji označite, ali želite v paketu tudi jetra, srce, pljuča in/ali glavo.

  Piščanec gre v zakol pri 8-10. tednih, njegova očiščena teža je nekje med 2 do 2,5kg. Dostaviva vam piščanca, ki je očiščen, nerazkosan, vakumiran in ohlajen. Ob naročilu večje količine piščancev (4 ali več), dobite zraven tudi drobovino (jetra in srčke). Za manjše količine drobovine načeloma ne prilagava, saj jetra s srčkom enega piščanca tehtajo le 50g in iz tega težko naredite karkoli. Na vašo željo jih lahko vseeno dodava, v tem primeru nama to posebej sporočite ob oddaji naročila. K naročilu lahko na vašo željo (dopišite pod opombe) dodava tudi noge.

  Jagodičje (maline, ribez, sibirske borovnice, tayberry, kosmulje,…) je na voljo le po povpraševanju (sporočite, da vas jagodičje zanima, midva pa vas obvestiva, ko je na voljo) ali z zakupljeno celoletno naročnino.

  1.paket (celoletna naročnina – 189€) zajema:

  • do 7x obisk nasada v poljubnem terminu po dogovoru
  • cena malin/kg: 2€
  • ribez/kg: 3,5€
  • sibirske borovnice/kg: 3€

  Paket vključuje tudi zaseben ogled kmetije in piknik v nasadu

  2.paket (celoletna naročnina – 98€) zajema:

  • do 3x obisk nasad v poljubnem terminu po dogovoru
  • cena malin/kg: 3€
  • ribez/kg: 4,5€
  • sibirske borovnice/kg: 3€

  Kmetija Zeleni pašnik

  Grič pri Trebnjem 8, 8210 Trebnje